Θεραπεία με βλαστοκύτταρα

Οι θεραπείες με βλαστοκύτταρα φαίνεται να προσφέρουν ελπίδα σε ανθρώπους με λίγες εναλλακτικές να ανακτήσουν την ορασή τους.

Σε αυτή την ομάδα συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι με ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς , μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, και νόσο του Stargardt.Μερικές κλινικές στις ΗΠΑ προσφέρουν "θεραπείες με βλαστοκύτταρα" σε ανθρώπους αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι το FDA (Food and Drug administration) δεν έχει εγκρίνει ακόμη αυτές τις θεραπείες.

Αυτές οι θεραπείες πολλές φορές χρησιμοποιούν φάρμακα που μπορεί να είναι τόσο αναποτελεσματικά όσο και επικίνδυνα.Μεταξύ των κινδύνων που εγκυμονεί η χρήση τους είναι και η ανάπτυξη όγκων.

Αυτές οι ερωτήσεις πρέπει να απαντηθούν εάν πρόκειται να ακολουθήσετε θεραπεία με βλαστοκύτταρα για παθήσεις του οφθαλμού.

  1. Είναι η συγκεκριμένη θεραπεία εγκεκριμένη απο τον FDA;
  2. Eίναι η θεραπεία μέρος κλινικής δοκιμής εγκεκριμένης από τον FDA;

Είναι απογοητευτικό και τρομαχτικό να αντιμετωπίζει κάποιος την απώλεια της ορασής του ενώ περιμένει και ελπίζει για πιθανές θεραπείες .Επιλέγοντας όμως να ακολουθήσετε μία μη αποδεδειγμένη θεραπεία είναι ένα ρίσκο για την ορασή σας αλλλά και τη γενικότερη υγεία σας.