Οφθαλμολογικές εφαρμογές στο κινητό σας

Σε διάστημα μίας δεκαετίας το κινητό τηλέφωνο με αριθμό συνδρομών που εκτιμάται ότι φτάνει τα 6,8 δισεκατομμύρια, ισοδύναμο με το 96% του παγκόσμιου πληθυσμού, είναι αναμφισβήτητα η πιο γρήγορα διαδεδομένη τεχνολογία στην ανθρώπινη ιστορία.

Η ιατρική γενικότερα και η οφθαλμολογία ειδικότερα έχουν μείνει πίσω όσον αφορά τις εφαρμογές στα κινητά. H εικόνα όμως αλλάζει γρήγορα.

 Για το iPhone και το iPad της Apple υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμες 60 εφαρμογές που σχετίζονται με την οφθαλμολογία ενώ έρχονται και άλλες. Πολλές από αυτές είναι διαθέσιμες και σε άλλα smartphones.

Οι εφαρμογές αυτές καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο κλινικής και εκπαιδευτικής χρήσης. Μερικές από αυτές όπως το Eye Handbook προσφέρει ένα χρήσιμο διαγνωστικό εργαλείο για οφθαλμιάτρους ενώ ένα μεγάλο νούμερο από tests είναι διαθέσιμα για τον έλεγχο της οπτικής οξύτητος και το οπτικό πεδίο.

Οι εκπαιδευτικές εφαρμογές δίνουν πρόσβαση στον οφθαλμίατρο στο Atlas of Opthalmology καθώς και σε 300 χειρουργικά video. Μερικές εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από ασθενείς .

Μία από αυτές είναι ο έλεγχος και η παρακολούθηση της οπτικής οξύτητος σε άτομα που πάσχουν από κάποιο είδος ωχροπάθειας ενώ άλλη εφαρμογή χρησιμεύει για τον έλεγχο της χρωματικής αντίληψης