Δυσκολία στην αντίληψη των χρωμάτων στα παιδιά

οφθαλμίατρος Δυσκολία στα χρώματαΔυσκολία στην αντίληψη των χρωμάτων μπορεί να διαπιστωθεί στα παιδιά από την ηλικία των 4 ετών.

Μελέτη από το University of Southern California δείχνει ότι τα παιδιά της Καυκάσιας φυλής έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάζουν δυσκολία στην αντίληψη των χρωμάτων σε σχέση με άλλες φυλές.

Τα παιδιά με αχρωματοψία αποδίδουν φτωχά σε tests και εργασίες που σχετίζονται με χρωματιστά υλικά.

Αν οι γονείς και οι δάσκαλοι δεν γνωρίζουν το πρόβλημα τα παιδιά αυτά κατατάσσονται στην ομάδα των μαθητών με μειωμένη απόδοση. ''

δυσκολία στο να δουν χρώματα τα παιδιάΔεν είναι ότι το παιδί δεν είναι αρκετά έξυπνο είναι ότι βλέπει τον κόσμο διαφορετικά'' υποστηρίζει η Rohit Varma M.D., διευθύντρια στην οφθαλμολογική κλινική στο University of Southern California. 

Η Dr Varma και οι συνεργάτες της εξέτασαν 4.000 παιδιά προσχολικής ηλικίας από 3 έως 6 ετών για διαταραχές στην αντίληψη των χρωμάτων.

Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο Journal of Opthalmology και υποστηρίζουν ότι ένα επιτυχημένο test για την αντίληψη των χρωμάτων μπορεί να γίνει από την ηλικία των 4 ετών.

Επιπλέον οι ερευνητές βρήκαν ότι οι άρρενες της Καυκάσιας φυλής παρουσιάζουν σε μεγαλύτερο ποσοστό διαταραχές στην αντίληψη των χρωμάτων, με το μικρότερο ποσοστό στους Αφροαμερικανούς.

Τα κορίτσια επίσης έχουν χαμηλότερα ποσοστά αχρωματοψίας. Η πιο συχνή αιτία διαταραχών στην αντίληψη των χρωμάτων είναι γενετική και οφείλεται σε έλλειψη η μετάλλαξη γονιδίων που βοηθούν το μάτι να δει το κόκκινο η το πράσινο.